Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm községünk megújult honlapján, ismerjen meg bennünket a következő oldalakon keresztül. Honlapunk segítséget nyújt helyi hivatalos ügyeik intézésében, tájékoztat az önkormányzat munkájáról, községünk eseményeiről, és igyekszik bemutatni a táj és épített örökségünk egyedülálló szépségét az érdeklődők számára.

Verőce a Börzsöny egyik legősibb települése, a "Dunakanyar kapuja". Tekintse meg honlapunkon a Verőcéről és környékéről készült felvételeket, olvasson nevezetességeinkről, ismerkedjen meg községünk múltjával. Remélem nem fog megelégedni a „virtuális túrával”, és hamarosan személyesen is meglátogat bennünket. Kirándulhat Verőcére kocsival, vonattal, autóbusszal, csónakkal, de a nemrég elkészült kerékpárúton akár kerékpárral is. Jöjjön! Szeretettel várjuk!

Grauszmann György
Polgármester

Híreink
  • Légszennyezettség mérés

    Az elmúlt időszakban a Verőcei lakosság és a civil szervezetek részéről felerősödött az az aggály, hogy az avarégetés és a téli fűtési szezon ideje alatt nagy mértékben megnő a levegőszennyezettség településünkön. Verőce Község Önkormányzata mobil levegőszennyezettség mérő állomás telepítését kérte a faluközpontjában lévő Géza Fejedelem Általános Iskola udvarára, melynek költsége a két hónapra 100.000 forint. A kezelő személyzet időközönként lehetővé teszi a gyermekek számára a berendezés megtekintését. A levegő vizsgálata kétszer egy hónapig tart, amit a fűtési időszakra időzítettünk. Az első időszak október hónapban a második mérési időszak február hónapban lesz. A mérési vizsgálat eredményét kíváncsian várjuk és tájékoztatjuk Verőce lakosságát.

  • Vasúti menetrend változás

    Tisztelt Verőcei Lakosok!A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. október 16-tól 2020. október 31-ig Nagymaros – Szob állomások között végzett pálya helyreállítási munkák miatt a 70. sz. Budapest – Szob vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 2020. október 25-ig a 2342, 2362, 2382 és 2324 sz. vonatok rövidített útvonalon csak Nagymarosig, a 2313, 2333, 2353 és 2321 sz. vonatok csak Nagymarostól közlekednek. Munkanapon a 2322, 2326, 2366, 2386, 2328 és 2408 sz. vonatok helyett Nagymaros – Szob között, a 2337 sz. vonat helyett Szob – Nagymaros viszonylaton vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatok Dömösi átkelés megállóhelyen nem állnak meg. Továbbá 2020. október 16/17 – október 31/november 01-ig Nagymaros – Szob állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 75. sz. Vác – Balassagyarmat vasútvonalon a mellékletben szereplő 32258. sz. vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

  • Új kezdet a verőcei gyermekgyógyászatban

    Örömmel értesítjük a szülőket és a gyermekeket, hogy 2020. november 1-től új gyermekorvos kezdi meg munkáját a településünkön. Az ehhez szükséges szerződések aláírásra kerültek.Dr. Horváth Dávid gyermekgyógyásszal már 2020. október 1–től találkozhatnak a rendelőben kedden és pénteken, novembertől minden nap.Verőce Község Önkormányzata köszönti Őt a településünkön élő gyermekek és szüleik nevében!

Aktuális események