Részletek

Átmeneti otthonra talált két Ukrajnából menekült család a Nádor házban - köszönjük szépen a sok segítséget!


Összefogással sikerült 2 család számára - egy idős házaspár és egy 4 tagú család: 75 éves nagymama és 3 unokája - 14 és 15 éves fiúk, és egy 30 éves hölgy számára - ideiglenes otthont kialakítani a Nádor házban.


Köszönjük szépen a villanyszerelési munkát - Bernáth Györgynek, a vízszerelést Havasi Zsoltnak, a sok pakolást, takarítást Nagy Miklósnak és a közmunkások csapatának, a művelődési ház és könyvtár munkatársainak. Hálásan köszönjük a verőcei baptista közösségnek és a magánszemélyeknek az adományokat, berendezési tárgyakat.


/Az Ukrajnából menekült 2 család számára 1,5 hónapig tudunk szállást biztosítani, amíg az épület felújításhoz szükséges pályázati támogatásról megszületik a döntés./


Településünkön több magánszemély fogadott be menekült családokat, a Fehér hattyú étterem és fogadó bérlője Pál Kornél, a Völgy Major Kft. csapata /Huri Tünde, Rutkai Laura, Gémes Antos, Pál Kornél/ folyamatosan szállást ad a rövid időre érkező, innen tovább utazó menekült embereknek. Szállást biztosít a Csattogó-völgyi Pihenőházak is. Ellátásukról gondoskodik a verőcei önkormányzat a mindennapi meleg ebéd, élelmiszercsomag és tisztasági felszerelés biztosításával.


Sok falunkbeli segíti lelkesen az ide menekült embereket időt és fáradságot nem kímélve, szeretettel.


Köszönjük szépen nagylelkűségüket!


Köszönünk szépen minden gondoskodást, adományt, segítséget, jó szót!


     Grauszmann György                                              Greff Katalin

Verőce község polgármestere                     Verőce község alpolgármestere